Dit is een pastasaus waar alleen groene en witte groenten in verwerkt zijn. Verder zit er wel tomatensap in, maar dat is niet genoeg om de saus een rode kleur te geven. Dat is puur voor de smaak en om een sausje te maken. De groenten zijn grof gesneden. Er zitten 6 verschillende groenten en diverse kruiden in. De saus is vegetarisch/veganistisch, maar je kan er altijd nog wat vlees aan toevoegen. Serveer de saus met pasta of rijst. De saus is heerlijk zacht van smaak.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
6 dikke bosuitjes, het groene lof afgesneden en in vieren gesneden
1 stronk broccoli, in trosjes en in lengte gesneden
6-8 grote champignons, in vieren gesneden
½ groene paprika, in blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
2 uien, grof gesnipperd
olie om in te bakken
1 theelepeltje gedroogde tijm
1 theelepeltje bonenkruid
½ theelepel paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde oregano
¼ theelepeltje gedroogde rozemarijn
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
2 eetlepels suiker
scheut rode balsamico azijn
paar druppel citroensap
200 ml tomatensap
50 ml water
¼ bouillonblokje
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
saus binden: 2 eetlepels water en 2 eetlepels maïzena
Parmezaanse kaas, geraspt
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: hapjespan
Bereiding:
Doe wat olie in de pan en roerbak de ui hierin.
Voeg dan de champignons toe en roerbak dit voor 5 minuten.
Voeg dan de courgette en de broccoli toe en roerbak dit voor 10 minuten.
Doe dan alle kruiden, rode …. azijn, citroensap, tomatensap, suiker, water en het bouillonblokje toe.
Roer alles goed door elkaar en zet het vuur lager en doe het deksel op de pan en laat dit voor ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen.
Is er teveel water, maak dan een papje van de maïzena en voeg dat toe aan de groenten.
Roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit.
Serveer dit met pasta of rijst en strooi er als laatste wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl