Ik had een keertje veel rijst gekookt voor nasi. Er bleef dus rijst over.
Dat gaf mij weer de gelegenheid om een nieuw recept te bedenken en een tijdje geleden had ik gyroskruidenmix gemaakt, maar ik had daar nog geen recept meegemaakt.
Dat heb ik dan nu wel gedaan. Het is een Griekse vegetarische rijstschotel geworden.
Dit is een simpel gerecht met heerlijke smaken.
Wij gaan dit vaker eten, want het heeft ons goed gesmaakt.
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en vegetarisch.
Veganisten kunnen dit ook eten als ze de cremè frâiche vervangen door sojaroom en het ei weglaten.
Heb je geen lactoseintolerantie gebruik dan gewone crème fraîche met lactose.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 ui, grof gesnipperd
1 dikke prei, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 kleine winterwortel, in stukjes gesneden
1 paprika, in dunne reepjes gesneden
125 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
zwarte olijven, uitgelekt
1 eetlepel per bord lactosevrije crème fraîche (ik heb het merk Arla gebruikt)
4 gekookte eieren
komkommer voor er bij
olie om te roerbakken
Kruiden:
1 eetlepel gyroskruidenmix (klik)
1 kneep tomatenketchup
1 scheut balsamicoazijn
1 (flinke) scheut witte wijn
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan of wok
Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en verhit deze.
Voeg de ui en roerbak deze 5 minuten.
Voeg dan de rest van de groenten erbij.
Voeg alle kruiden en wijn en balsamicoazijn erbij en roerbak dit 5 minuten.
Zet het vuur lager en laat het zachtje voor 10 pruttelen.
Kook ondertussen de rijst en de eieren.
Snijd de komkommer in plakjes.
Verdeel de rijst over de borden en schep hierop de groenten en 1 eetlepel crème fraîche.
Leg als laatste de eiplakjes en wat komkommerplakjes erbij.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl