Dit is een overheerlijke Griekse salsa. Vol met verse groenten en met pecannoten en feta.
Het recept is weliswaar iets bewerkelijk. De reden hiervoor is dat je veel snijwerk hebt, maar dat is het echt de moeite waard.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, en is geschikt voor vegetariërs.
voor 4 personen
Ingrediënten:
50 gram olijven, ontpit en in stukjes gesneden
1 rode paprika, ontzaad en in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel vers gesneden oregano of 1-2 theelepels gedroogde oregano
1 eetlepel vers gesneden peterselie of 1-2 theelepels gedroogde peterselie
1-3 knoflookteentjes, fijngehakt of uitgeperst
1 rode ui, fijngesneden
80 gram pecannoten, grof gehakt
200 gram feta, verkruimeld
1 citroen, uitgeperst
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak (houd er rekening mee dat feta al veel zout bevat)
2 eetlepels olie
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: citroenpers, schaal voor de salade, knoflookpers
Bereiding:
Bereid de groenten, olijven, pecannoten en feta zoals het in de ingrediëntenlijst staat beschreven.
Doe alles in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Maak het af met citroensap, versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
Proef het en is het qua smaak naar je zin, zet dan de salsa voor een uurtje afgedekt in de koelkast.
Geef de Griekse salsa als een bijgerecht bijvoorbeeld bij een barbecue of een Griekse maaltijd, brood of eet het omdat het gewoon lekker is.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl