Gratin van broccoli is een smakelijk recept. Dit gerecht past heel goed bij de aardappelschot Guignol.
voor 4 personen
Ingrediënten:
3 flinke stronken broccoli
olie
2 dl kokosmelk
30 gram bloem
2 eetlepels (soja)slagroom
100 gram percorinokaas
versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, kookpan
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Kook de broccoli in water tot de groente knapperig gaar is en laat ze uitlekken.
Maak de witte saus: verhit olie, roer de bloem er door en laat een minuutje koken en klop er gedurende 2
minuten de melk doorheen.
Haal de saus van het vuur en roer de (soja)slagroom, nootmuskaat, peper en de helft van de kaas er door.
Snijd de broccoli wat kleiner, schep de groente door de saus en schik ze in een ovenschaal.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Laat het gerecht in 20 minuten garen in een oven op 200 graden totdat de bovenkant knapperig en lichtbruin is.
Bron: aangepast recept