Gratin van broccoli

Gratin van broccoli is een smakelijk recept. Dit gerecht past heel goed bij de aardappelschot Guignol.

voor 4 personen

Ingrediënten:
3 flinke stronken broccoli
olie
2 dl kokosmelk
30 gram bloem
2 eetlepels (soja)slagroom
100 gram percorinokaas
versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, kookpan
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Kook de broccoli in water tot de groente knapperig gaar is en laat ze uitlekken.
Maak de witte saus: verhit olie, roer de bloem er door en laat een minuutje koken en klop er gedurende 2
minuten de melk doorheen.
Haal de saus van het vuur en roer de (soja)slagroom, nootmuskaat, peper en de helft van de kaas er door.
Snijd de broccoli wat kleiner, schep de groente door de saus en schik ze in een ovenschaal.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Laat het gerecht in 20 minuten garen in een oven op 200 graden totdat de bovenkant knapperig en lichtbruin is.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.