Goujons van tongfilet met Parmezaanse kaas en broodkruim is wat ik vandaag heb gemaakt. Dit recept kan je maken met tong- of scholfilet. Ik heb scholfilet uit de vriezer gebruikt. Dit is werkelijk een heerlijk recept. Wees wel zuinig met zout, want met de Parmezaanse kaas is het al snel te zout. Je kan dit trouwens ook als snack eten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram ontvelde tongfilet of scholfilet
100 gram verse witte broodkruim
25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
zout naar smaak
½ theelepel cayennepeper
zonnebloemolie, om in te frituren
50 gram bloem
3 eieren, losgeklopt
partjes citroen, om erbij te serveren
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1minuut
Verder nog nodig: frituur en een bord met keukenpapier
Bereiding:
Snijd elke tongfilet diagonaal in repen zo dik als een pink.
Meng de broodkruimels met de geraspte Parmezaanse kaas, zout en cayennepeper en zet het mengsel opzij.
Verhit voor het frituren wat olie tot 190 graden en bekleed een bord met paar lagen keukenpapier.
Haal de goujons met een paar tegelijk door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het broodkruimmengsel en zorg dat op alle goujons een gelijkmatig laagje zit en dat ze niet aan elkaar blijven plakken.
Doe een handvol goujons in de olie en frituur ze in ongeveer 1 minuut krokant en goudbruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan op het bord met keukenpapier om ze uit te laten lekken en bak de rest.
Let er goed op dat de olie nog steeds op 190 graden zit.
Verdeel de goujons over 4 warme borden en garneer ze met partjes citroen.
U kunt er desgewenst een gemengde blad- of kruidensalade bij serveren, aangemaakt met een beetje extra viere olijfolie en zout en peper.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl