Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Een overheerlijke pastasaus. Door de gorgonzolakaas is dit recept niet lactosevrij. Eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Door de pesto en de gorgonzolakaas is dit een saus met een pittige smaak. Erg lekker dus.
voor 4 personen
Ingrediënten:
200 gram gorgonzola, in stukjes gebroken
75 gram Cheddar kaas of Parmezaanse kaas, geraspt
125 ml kokosmelk
20 gram boter
mespunt rode paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
1 eetlepel pesto
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: kookpan
Bereiding:
Doe de 2 soorten kazen, kokosmelk, rode paprikapoeder, zout en zwarte peper en de boter in een pan op een laag vuur en laat de kazen smelten.
Laat het mengsel al roerend zachtjes doorkoken tot sausdikte.
Meng er 1 eetlepel pesto door.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.