Gomasio is gemaakt met geroosterde sesamzaad met wat zout. Het wordt vaak gebruikt bij een salade, maar je kunt het ook gebruiken op je boterham bijvoorbeeld met komkommer of ander rauwkost. Het is ook lekker bij bijvoorbeeld rijstgerechten.
voor ongeveer 200 gram
Ingrediënten:
1 theelepel zout
12 afgestreken eetlepels geroosterde sesamzaad
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 2-3 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine of koffiebonenmachine of vijzel, afsluitbaar potje
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of koffiebonenmachine of vijzel en maal alles fijn.
Pas op dat je het niet te fijn maalt, dan krijg je meer een sesampasta.
Dat is ook lekker, maar het is dan geen Gomasio.
Schep alles over in een goed afsluitbaar potje.
Gebruik de gomasio bij een salade of op je brood, enz..
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl