Gnocci met tomatensaus

Vandaag een Italiaans recept. Het is Gnocci met tomatensaus  geworden. Het is een vegetarisch recept. Het is veel werk, dus neem de tijd er voor. Het maken van de Gnocci is trouwens ook leuk om met kinderen te doen. Je moet namelijk als de aardappelen zijn afgekoeld en het gnoccideeg is gemaakt, worstjes draaien. Daar maak je dan weer deGnocci van. De smaak van de tomatensaus (klik) en de Gnocci is lekker. Wij hebben er trouwens gewone geraspte Hollandse extra belegen kaas erover heen gestrooid.

Even een aanvulling: Gnocci met de Italiaanse champignonroomsaus is ook erg lekker samen.

voor 4-8 personen

Ingrediënten:
1 kilo kruimige aardappels
2 eierdooiers
200 gram bloem, plus extra om te rollen
1 liter kokend bouillon
snufje zout
versgemalen witte peper

Ingrediënten saus:
500 ml tomatensaus
een handje verse basilicumblaadjes
1 eetlepel fijngehakte of geknipte verse bieslook
versgeraspte Parmezaanse kaas
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Verder nog nodig: 2 kookpannen en een grote kom

Bereiding:
Kook de aardappels gaar in een grote pan met water en een snufje zout.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een aardappelstamper of druk ze door een aardappelzeef in een grote kom.
Voeg het zout toe en klop met een vork de eierdooiers en de bloem door de aardappelen, beetje bij beetje, zodat er een glad en enigszins kleverig deeg ontstaat.
Leg het deeg op een flink met bloem bestoven oppervlak en rol het uit in een worst met een diameter van ongeveer 1 cm.
Snijd elk stuk in delen van ongeveer 2 cm lang.
Leg elk deel op de achterkant van een vork en druk het aan met uw duim.
Rol het op het met bloem bestoven oppervlak.
Hierdoor komen er groeven in de gnocchi, waardoor ze meer saus vasthouden.
Schenk het hete water of de bouillon in een grote pan, breng dit aan de kook en voeg de gnocchi toe, ongeveer 20 tegelijk.
Kook de gnocchi tot ze naar de oppervlakte komen drijven en laat ze dan nog 60 seconden zachtjes doorkoken, tot ze helemaal gaar zijn.
Schep ze dan met een schuimspaan uit het water in een grote kom.
Herhaal dit met de rest van de gnocchi.
Schep een paar lepels tomatensaus in vier grote soepkommen en doe de gnocchi erbij.
Bestrooi met verse basilicumblaadjes, fijngehakte bieslook en wat peper.
Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.