Glutenvrije zoete haverballetjes

Het eerste recept in het nieuwe jaar.

Zoals elk jaar maak ik op mijn computer aparte mapjes per jaar. Het oude jaar wordt dan netjes opgeslagen op een externe harddrive. Dat scheelt weer ruimte op de computer. Bij het overzetten van 2018 zag ik dat ik vorig jaar 135 recepten had gemaakt. Best veel wel.

Dit jaar zal niet zoveel recepten worden geplaatst. Mijn streven is wel om elke week een recept te plaatsen. Of dat ook gaat lukken is weer een ander verhaal. We zullen het wel zien.

Glutenvrije zoete haverballetjes is een simpele en snelle ontbijthap voor op de vroege ochtend of een snack voor overdag.
Ik heb gewoon een aantal ingrediënten door elkaar gemengd en in de oven gezet. Het was een uitprobeersel en het recept was gelukt.
Uit de siliconevorm halen was iets meer werk. Het eerste haverballetje was dan ook gesneuveld, maar de andere 6 lukte het met een theelepeltje.

De smaak is zoet, want ja… er zit een banaan in en poedersuiker. Maar als je een boterham met zoet beleg eet, dan is dat bijna hetzelfde. Met als enige verschil dat deze haverballetjes niet droog zijn.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 7 stuks

Ingrediënten:
2 eieren
75 gram lactosevrije roomkaas (ik heb het merk Züger gebruikt, te koop bij Ekoplaza)
1 banaan
2 eetlepels glutenvrije havervlokken
1½ eetlepel poedersuiker
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: muffinvorm (silicone of papieren) of silicone eggs bite vormpjes (zie foto), beslagkom
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes of egg bite vorm.
Zet het in de voorverwarmde oven en bak de balletjes in 35 minuten.
Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
Eet ze als snelle ontbijtballetjes of gewoon als snack.
Serveren ze eventueel met wat poedersuiker.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

3 thoughts on “Glutenvrije zoete haverballetjes

  1. Bij bleven ze heel erg plat…werden niet hoger dan 1 cm. En al zeker geen balletje….heb ze in een muffin vorm gedaan… wat had ik anders moeten doen?

    1. Ik had een speciale ronde balletjes bakvorm gebruikt waardoor ze al rond werden gebakken. Deze moet je dan wel eerst goed laten afkoelen, want zolang het nog warm is blijven ze zacht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.