Glutenvrije Sloppy Joe

Sloppy Joe is simpel gezegd een gehaktbroodje met veel saus. Het is glutenvrij omdat het broodje glutenvrij is en natuurlijk ook de sausjes.
Het is een simpel recept om te maken en het is ook snel gemaakt. Het opeten is wat anders. Het wordt een kliederboel maar ach, dat het is ook met een homemade hamburger.

Normaal gesproken wordt er nog extra suiker in het oorspronkelijk recept gedaan, dit heb ik weggelaten wat in de sauzen zit genoeg suiker. Meer leek me niet nodig. Het broodje Sloppy Joe smaakt trouwens erg lekker.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
350 gram rundergehakt
1 rode of witte ui, grof gehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt of gewoon wat knoflookpoeder
200 gram currysaus of bbq-saus (Remia heeft een bbq-saus wat volgens het livaad glutenvrij is.)
175 gram tomatenketchup
87 gram water
¼ theelepeltje paprikapoeder
¼ theelepeltje uienpoeder
1½ eetlepel glutenvrije worcestersaus van het merk Biona Organica (klik)
plakjes kaas
wat augurken of plakjes komkommer
blaadjes sla
glutenvrije hamburgerbroodjes of gewone glutenvrije boterhammen

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan

Bereiding:
Bak het gehakt bruin in de hapjespan.
Zodra het gehakt bruin is geworden, schep je het even apart op een bord.
Gebruik het vet van het gehakt om de ui te fruiten.
Zodra de uit bruin begint te worden, voeg je het gehakt erbij en de rest van de ingrediënten.
Roer alles goed doorelkaar en breng het aan de kook.
Als het kook, zet je het vuur laag maar het moet wel blijven pruttelen.
Laat het nu voor ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de augurken/komkommer en wat plakjes kaas.
Snijd de broodjes op en leg hier een blaadje sla (of meerder blaadjes sla) op en daarop weer een plak kaas.
Schep wat van het gehakt op de kaas en maak het af met wat augurken en/of komkommerplakjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

2 thoughts on “Glutenvrije Sloppy Joe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.