Glutenvrije shoarma

Dit is een verzamelbericht met 5 verschillende linken naar diverse recepten. Ik heb shoarma met 3 verschillende soorten pita’s gemaakt en natuurlijk ook knoflooksaus. Alle drie pitarecepten zijn gelukt, je kunt ze goed opensnijden en vullen zonder dat de pita uit elkaar vallen of verkruimelen.

Shoarma, wie kent dit niet? Het was al weer een hele tijd terug dat ik dit gegeten had. Dat is al meer dan 10 jaar terug. Ik had wel eens glutenvrije pita’s gekocht, maar die vind ik niet lekker en ze vallen snel uit elkaar én ik vind ze te duur. Nu ik zelf paar glutenvrije pita’s recepten heb gemaakt, heb ik nu ook eens shoarma gemaakt.

Shoarma kan je maken met lamsvlees, rundervlees, varkensvlees, kippenvlees of kalkoenvlees. De originele werden en worden met lamsvlees gemaakt, maar niet iedereen vindt lamsvlees lekker smaken. Daarom worden ze tegenwoordig ook met ander vlees gemaakt. Ik heb ze met lamsvlees gemaakt én met kippenvlees. Uiteraard moet je zelf weten welk soort vlees je gebruikt, want het maken van shoarmavlees gaat sowieso op dezelfde manier. Behalve knoflooksaus kan je natuurlijk ook gewoon een ander soort saus gebruiken.

voor 6-8 stuks, afhankelijk hoeveel pita’s je gemaakt hebt.

Ingrediënten:
350-500 gram vlees, in reepjes gesneden (vleessoort is een keuze die je zelf mag bepalen)
1 eetlepel shoarmakruiden (klik)
olie om in te bakken
2-4 tomaten, in plakjes gesneden
2-4 augurken, in plakjes gesneden
sla, in stukjes gescheurd (slasoort is een keuze die je zelf mag bepalen)
knoflooksaus (klik)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: scherp mes om de pita open te snijden, koekenpan, schaal

Bereiding:
Koop glutenvrije pita’s of maak zelf glutenvrije pita’s: recept 1 met bakpoeder (klik) / recept 2 met gist (klik) / recept 3 zonder ei, bakpoeder of gist (klik).
Doe het vlees in een schaal en voeg hierbij de kruidenmix en meng alles goed doorelkaar.
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak hierin het vlees totdat het gaar is.
Snijd de groenten in plakken.
Snijd de pita’s open en vul ze met wat vlees, tomatenplakjes, augurkenplakjes en sla.
Doe er wat saus over en eet de shoarma op.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Glutenvrije shoarma

    1. De eerste keuze voor ons is met bakpoeder en als tweede met gist. De pita’s die je op de foto ziet zijn gemaakt met bakpoeder.

Laat een antwoord achter aan Mirjam Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.