Glutenvrije pita’s kan je tegenwoordig wel kopen, maar die vind ik niet lekker. Daarom heb ik ze zelf maar gemaakt. In dit recept heb ik ze gemaakt met glutenvrije bakpoeder.
Ze smaken heerlijk en ze kruimelen niet. Ze snijden makkelijk open en houden de vulling goed vast. Ook de dag erna zijn ze goed te eten. Alleen zou ik ze wel even opwarmen in een glutenvrije broodrooster.
voor 6-8 stuks (afhankelijk hoe groot je ze maakt)
Ingrediënten:
450 gram glutenvrij broodmeel (ik had Schar broodmix)
130 ml water
1 theelepel zout
1½ theelepel glutenvrije bakpoeder
1 theelepel xanthangum
1 ei, maat L
1 eetlepel olie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, schaal, maatbeker, deegroller, scherp mes
Oven voorverwarmen op: 250 graden
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de schaal en kneed het tot een gladde deegbal.
Verdeel het in 6-8 gelijke ballen.
Strooi wat meel op het werkblad en rol de ballen uit tot ze de vorm van een pita hebben.
Leg de pita’s op het bakpapier en schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Kijk bij 15 minuten hoe de pita’s er uit zien.
Als ze lichtbruine plekken vertonen en iets opgebold zijn, dan zijn ze klaar.
Zo niet, bak ze dan wat langer maar zeker niet meer dan 20 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze paar minuten afkoelen zodat je ze met de hand kan vasthouden of gebruik een ovenwant.
Snijd de pita’s open en vul ze.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl