Glutenvrije pasta met vurige paprikasaus

Glutenvrije pasta met vurige paprikasaus is een licht pittig recept. Heerlijk als je van pittig eten houdt.

Het is een recept met heerlijke verse groenten, precies zoals dat bij de meeste Italiaanse recepten zijn. Simpel, maar wel erg lekker.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram glutenvrije pasta (neem het soort wat jij lekker vindt)
2 uien, in halve ringen gesneden
2 rode chilipepers, ontzaad en klein gesneden
1 rode paprika, ontzaad en in blokjes/stukjes gesneden
1 gele paprika, ontzaad en in blokjes/stukjes gesneden
1 groene paprika, ontzaad en in blokjes/stukjes gesneden
4 tomaten, in stukjes gesneden
200 ml tomatensap
3 bosuitjes, in ringen gesneden
versgemalen zwarte peper
1 theelepel sambal oelek
zout naar smaak
olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, kookpan voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de beschrijving van de verpakking.
Verhit de olie in de hapjespan of braadpan.
Voeg de uienringen, de chilipepers, paprikablokjes/stukjes en de tomatenstukjes geleidelijk toe en stoof dit op een niet al te hoge vuur voor 2-3 minuten.
Roer af en toe.
Voeg de tomatensap erbij en laat alles op een laag vuurtje ongeveer 8 minuen tot een smeuïge saus inkoken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en sambal oelek.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen en laat ze 1 minuut meekoken (houd een paar bosuitjes apart voor de garnering).
Breng de saus nogmaals wat pittiger op smaak met de kruiden en bestrooi ze met de apart gehouden bosuitjesringen.
Serveer de pasta met de vurige saus direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.