Glutenvrije pasta met biet en pastinaak

Wij zijn geen grote fan van bieten en mijn man eet liever geen pastinaak. Omdat ik toch gezond wil eten en groenten die hier niet favoriet zijn ook echt de kans wil geven dat ook al vind je het niet lekker en toch lekker kan zijn als je het maar een kans geeft. Daarom had ik dit recept bedacht en wat blijkt? De biet en pastinaak passen prima in dit gerecht en ze smaken heerlijk. Missie geslaagd.

Dit recept is vegetarisch gemaakt, maar ik had voor mezelf wat kalkoenfilet (in stukjes gesneden) apart in een koekenpannetje met wat olie, zout en peper gebakken en daar paar scheppen pasta met biet en pastinaak toegevoegd. Even goed geroerbakt (zover dat gaat in het koekenpannetje) en afgemaakt met Parmezaanse kaas.

Dit gerecht is licht pittig van smaak, dit komt door de milde kerriepoeder en kurkuma. Wil je het iets minder pittig hebben, laat dan de kerriepoeder weg.

Voor 4 personen

Ingrediënten:
350-450 gram glutenvrije elleboog macaroni
1 pastinaak, in drie stukken gesneden en in reepjes
1 rauwe biet, geschild en in reepjes gesneden
1 ui, grof gesnipperd
400 gram prei, in ringen gesneden
200 gram groene kool of Chinese kool, grof gesneden
6 wortels, geschild en schuine plakjes gesneden
1 bolletjes lactosevrije mozzarella, in dunne plakjes gesneden
Parmezaanse kaas, geraspt
1 theelepel bouillonpoeder van vogel + 1 soeplepel macaroni kookwater
½ theelepel milde kerriepoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
½ theelepel gedroogde bonenkruid
1 theelepel kurkuma
150 ml kokosmelk (of gewone melk of kookroom als je geen lactose-intolerantie hebt)
1 eetlepel citroensap
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, kookpan, zeef of vergiet

Bereiding:
Kook de glutenvrije elleboogmacaroni volgens de beschrijven van de verpakking.
Doe wat olie in de hapjespan en roerbak hier in de ui, wortel, biet en pastinaak voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de groene of Chinese kool en de prei erbij en roerbak dit voor 10 minuten op een niet al te hoog vuur.
Neem een soeplepel hete kookwater van de macaroni en los hierin de bouillonpoeder op en voeg dat bij het groentemengsel.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de kokosmelk erbij en alle kruiden, behalve de zout en peper.
Roerbak dit voor 5 minuten op een niet al te hoog vuur.
Giet als de macaroni gaar is af in een zeef of vergiet en voeg dat bij de groenten en roer alles goed door elkaar.
Zet het vuur laag en voeg de plakjes mozzarella erbij en roer dat door de macaroni/groenten.
Laat het nu voor ongeveer 35-40 minuten zachtjes doorpruttelen totdat de mozzarella gesmolten is.
Dien de pasta op en strooi als laatste wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Suggestie:
Wil je dit met vlees eten, begin dan met het roerbakken van het vlees.
Zodra dit bruin begint te worden, haal je het vlees uit de pan en zet je dit opzij.
Voeg het vlees er weer bij op het moment dat de macaroni toegevoegd wordt.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.