Glutenvrije oublies of ijswafeltjes

Paar jaar terug had ik bij Liddl een elektrische wafelijzer gekocht. Je kunt hiermee wafels maken om bijvoorbeeld zelf ijshoorntjes te maken, maar ook kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes. Het apparaat heeft iets van 2-3 jaar in de kast gestaan, maar tijdens de verbouwing kwamen we hem weer tegen. Het was dus tijd om hem eens een keertje te gebruiken.
Ik heb glutenvrije oublies of ijswafeltjes gemaakt. Ze zijn makkelijk om te maken en het oprollen gaat ook zonder problemen. De oublies smaken zoet en zijn knapperig. Serveer ze bij ijsbolletjes of softijs.

voor ongeveer 8 stuks

Ingrediënten:
100 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker, gezeefd
100 gram glutenvrije bloem, gezeefd
15 gram vanillesuiker, gezeefd
2 eiwitten (2 eieren maat L)
1 theelepel xanthangum

Voorbereidingstijd: 5-6 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: wafelijzer, een ronde stok, schaal, zeef

Bereiding:
Meng de boter met de poedersuiker, het eiwit, vanillesuiker en het zout.
Zeef het bloem boven de schaal en roer het door het botersuikermengsel.
Zet de schaal voor 20 minuten even in de koelkast.
Verwarm de wafelijzer en schep met 2 eetlepels een schep beslag op de wafelijzer.
Na 2-3 minuten kan je even kijken of de oublies al bruin begint te worden, zo niet dan moet je hem iets langer bakken.
Haal de wafel van het ijzer en leg hem op een glutenvrij broodplank en rol hem op met een dikke stok.
Laat hem nu iets afkoelen voordat je hem van de stok haalt.
Laat de rolletjes nu afkoelen en serveer hem met ijsbolletjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.