Glutenvrije Magazine

Er is sinds kort een magazine Glutenvrije recepten van de makers van Gezond eten uitgekomen. Het is een blad waar diverse glutenvrije recepten in staan.

De recepten komen van verschillende sites en uit verschillende landen, en bij bijna elk recept staat een bronvermelding vermeld. Als je het blad openslaat en je ziet de foto’s op ziet, dan loopt het water in je mond. Wat ziet het er lekker uit.

De recepten zijn ingedeeld in voorgerechten en snacks, doordeweekse gerechten, bakken, basisrecepten en broodrecepten. De foto’s zijn schitterend om te zien en je krijgt gewoon zin om alle recepten te gaan maken.

Wat me wel opviel is dat er veel glutenvrije recepten zijn van buitenlandse sites/blogs en recepten zonder bronvermelding.
Het was nog leuker geweest als er ook recepten van Nederlandse sites/blogs in het blad waren opgenomen.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Glutenvrije Magazine

 1. Beste Jasper,
  Ben erg blij met het glutenvrij magazin, is er een magazin uitgegeven voor glutenvrij broodbakken uit de broodbakmachine.
  Zie je reactie met plezier tegemoet,
  hartelijke groet, Dorien

  1. Ik heb vandaag het antwoord op je vraag binnen gekregen:
   Zover ik weet hebben wij nog geen magazine uitgebracht voor glutenvrij broodbakken uit een broodbakmachine, maar ik zal het idee doorspelen aan de redactie voor een eventueel toekomstige uitgave.

  1. Beste Jolanda,

   Er komt helaas geen december editie van deze speciale uitgave. Ik ga het wel bij de redactie en uitgever neerleggen als goed idee voor volgend jaar. We zijn uiteraard erg blij met je enthousiaste reactie en ik hoop dan ook dat we er volgend jaar meerdere kunnen maken!

   Groet,

   Jasper Kusters
   F&L Publishing Group

 2. Hoewel ik geen glutenallergie heb, vraag ik me af of er in dat blad ook lactosevrije recepten zullen staan? Of is deze echt bedoeld voor mensen met een gluten-intolerantie/allergie?

  Groetjes,
  Marjolijn

  1. Hallo Marjolijn,

   Bij de meeste recepten worden geen of nauwelijks melk gebruikt. Overigens kun je melk natuurlijk altijd vervangen door bijvoorbeeld sojamelk of lactosevrije melk. Andere recepten waar bijvoorbeeld feta wordt gebruikt, daar zou je de lactosevrije feta van het merk Heirler of het merk MinusL kunnen gebruiken.

   Gr. Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.