Glutenvrije kibbeling

Glutenvrije kibbeling is heel erg makkelijk om zelf te maken.
Ik had al eerder een kibbeling kruidenmix gemaakt en natuurlijk ook direct glutenvrije kibbeling gebakken. Ze zijn gelukt en smaken werkelijk erg lekker.

Eigenlijk heb ik ook maar weinig te vertellen over dit recept. Het is makkelijk om te maken en ze smaken heerlijk. Alleen stink je keuken wel naar vis, maar dat is natuurlijk logisch. ­čśë

Dit recept is gutenvrij, lactosevrij en notenvrij.

voor 4 personen

Ingredi├źnten:
400-500 gram visfilet (kabeljauw of schelvis), reepjes of stukje van ongeveer 3-4 cm dik gesneden
10 gram kibbeling kruidenmix (klik)
1 eidooier
100 gram glutenvrije bloem (ik heb glutenvrije rijstebloem van Dove Farm gebruikt)
150 ml lactosevrije melk of sojamelk of gewone melk als je geen lactose-intolerantie hebt
zout naar smaak
olie om in te frituren

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: per 5 kibbelingreepjes/stukjes plusminus 5-8 minuten of tot ze goudbruin zijn
Verder nog nodig: friteuse of wok, 2 beslagkommen om te mengen, keukenpapier
friteuse of wok: 180 graden

Bereiding:
Snijd de visfilet in reepjes of stukjes van plusminus 3-4 cm.
Pak een beslagkom en doe daar de reepjes/stukje in en strooi er kibbelingkruidenmix over.
Zorg dat de vis goed bedekt is met het kruidenmix.
Verhit ondertussen de friteuse of de wok met een flinke laag olie.
Pak een een beslagkom en meng hierin de glutenvrije bloem, eidooier, melk, 10 gram kibbelingkruidenmix en wat zout naar smaak tot een gladde beslag (dikte pannenkoekbeslag).
Zodra de friteuse of wok met olie op temperatuur is (180 graden), doe je 5 stukjes visreepjes of stukjes in het beslag in de hete olie.
Bak ze in 5-8 minuten goudbruin.
Controleer wel even bij de eerste dat de kibbeling gaar is, zo niet dan moeten ze 1-2 minuten langer gebakken worden.
Laat de kibbeling uitlekken op een stuk keukenpapier.
Ga zo verder totdat alle visreepjes/stukjes gebakken zijn.
Serveer de kibbeling met een schep mayonaise of een andere favoriete saus.
Bron: aangepast recept – ┬ę www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.