Hoe de echte Joppiesaus smaakt weet ik niet. Ik ken alleen de joppiechips.
Ik was dus best wel nieuwsgierig naar deze saus.
Dus toen ik diverse joppiesauzenrecepten op het net tegen kwam, heb ik mijn versie gemaakt.
In mijn versie heb ik geen suiker of honing of wat voor zoetmiddel dan ook toegevoegd.
In de mayonaise en currysaus zit meer dan genoeg suiker in en geloof me, de joppiesaus smaakt zoet genoeg.
Deze saus is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij (de mayonaise van Van Wijngaarden is lactosevrij), notenvrij en is geschikt voor vegetariers.
Wij vonden de saus lekker smaken.
voor ongeveer 250 ml
Ingrediënten:
200 ml mayonaise (ik heb het merk Van Wijngaarden gebruikt)
50 ml currysaus (ik heb het merk Oliehoorn gebruikt)
1 theelepel glutenvrije mosterd
1 theelepel kerriepoeder
1 grote sjalot, fijngesnipperd
paar druppels citroensap
versgemalen zwarte peper naar smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaaltje, potje met deksel
Bereiding:
Snipper het ui, zo fijn mogelijk.
Pak een schaal en doe hierin de mayonaise en de currysaus.
Voeg de mosterd en kerriepoeder erbij.
Voeg de versgemalen zwarte peper erbij en de sjalot.
Meng nu alles goed doorelkaar en proef het.
Is de smaak precies zoals je het wilt hebben, dan ben je klaar.
Anders voeg je wat extra mosterd of kerriepoeder of zwarte peper toe.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl