Glutenvrije granolarepen

Mijn ontbijt bestaat bijna altijd uit lactosevrije yoghurt en wat boekweit ontbijtgranen van Eat&Natural. Erg lekker en voor mij heel erg belangrijk, zonder gedroogde vruchten. Die vis ik er altijd uit, maar met deze hoeft dat niet.
Inmiddels was de ontbijtgranen met boekweit op en ging ik verder met de Ancient ontbijtgranen. Dit was nieuw en ik wilde deze ook uitproberen. Deze smaakt ook goed.

Maar sinds kort kan ik daar niet meer tegen. Ik gaf daar de lactosevrije yoghurt al de schuld van. Maar voordat ik dat zeker wist ging het dat eerst uitproberen.
Eerst nog met de ontbijtgranen en yoghurt: last. De volgende dag alleen de lactosevrije yoghurt zonder ontbijtgranen: last. Het was dus de lactosevrije yoghurt, zei ik simpel.
Dat betekent dat ik moest stoppen met mijn standaard ontbijt. ­čÖü

Maar omdat ik het pak Ancient granen net open had gemaakt en het zonde is om dit zomaar weg te gooien of aan mijn man te geven, want tenslotte kon ik het ook nog met lactosevrije melk eten. Dat had ik trouwens wel gedaan, maar dat vond ik eigenlijk niet echt lekker. Met yoghurt is het lekkerder.

Daarom heb ik bedacht om er granolarepen van te maken en dat is dit recept geworden.
De repen zijn absoluut niet te zoet. Dat is logisch, want ik heb geen extra suiker toegevoegd. Dus eigenlijk zijn deze repen ook nog gezond.
De repen kruimelen ook niet heel erg veel. Dat is weer handig als je ze mee wilt nemen voor onderweg.

Maar nu komt het: ik kan niet tegen de Ancient granen. Het is dus (toch) niet de lactosevrije yoghurt, maar de Ancient granen van EAT&Natural.
Is dat even een tegenvaller, gelukkig heb ik geen problemen met de boekweitversie.
Voor mijn man een voordeel, want alle repen waren voor hem en hij vindt ze heerlijk smaken.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetari├źrs.

voor 9-12 stuks

Ingredi├źnten:
1 pak Eat&Natural for breakfast gluten free boekweit (klik) of Ancient grains (klik) (kies zelf welke je het lekker vindt)
2 eieren
100 gram kokosolie
125 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Afkoeltijd: 1 uur en een dag in de koelkast
Verder nog nodig: bakplaat, bakpapier, beslagkom, spatel, mes
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Smelt de kokosolie.
Pak een beslagkom en doe een pak Eat&Natural in de kom.
Voeg het meel erbij en breek de eieren boven de kom en doe de gesmolten kokosolie erbij.
Kneed alles goed doorelkaar en schep het over in de bekleden (met bakpapier) bakplaat.
Pak een spatel en smeer alles egaal over de bakplaat.
Snijd met een mes alvast het mengsel in repen.
Zet het in de voorverwarmde oven en bak de granolarepen af in 8 minuten.
Laat de repen afkoelen en zodra het afgekoeld is zet je de bakplaat een dag in de koelkast zodat de repen hard worden.
Breek de repen op de snijdlijn doormidden en bewaar ze in een koektrommel.
Bron: eigen recept – ┬ę www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.