Glutenvrije en zuivelvrij banaan-ananasijs

Dit is een simpel ijsrecept. Handig als je ijs wilt eten, maar geen ijsmachine hebt. Bij dit systeem van ijs maken krijg je ijs waar wel wat ijskristallen in blijft zitten. Dat is dan ook het verschil tussen het maken van ijs met een ijsmachine en dit ijs. Mocht het mengsels van bevroren fruit en kokosmelk te hard worden, voeg er dan nog wat van de kokoswater toe zodat het weer vloeibaar wordt en daardoor beter handelbaar.

Glutenvrije en zuivelvrije banaan-ananasijs is dus glutenvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij en graanvrij. Verder is dit een vegetarisch en veganistisch recept. Op zo manier kun je met verschillende bevroren fruitsoorten simpel ijs maken. Het ijs smaakt heerlijk fris.
glutenvrije en zuivelvrije banaan-ananasijs
voor 2-4 personen

Ingrediënten:
3 bevroren bananen, in stukje gesneden
200 gram bevroren ananas (bij AH gekocht)
1 blikje kokosmelk (een dag of meer van te voren in de koelkast zetten, zodat de kokosmelk hard wordt)
1 eetlepel agavesiroop

Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine of blender, diepvriesschaaltje met deksel, schaaltjes

Bereiding:
Doe de kokosmelk in de keukenmachine of blender.
Snijd de bevroren bananen in stukjes en voeg ze bij de kokosmelk.
Voeg de bevroren ananasstukjes bij het kokosbanaanmengsel en meng alles net zolang totdat het een glad mengsel wordt.
Doe er een eetlepel agavesiroop bij en meng het goed door elkaar.
Schep het over in een diepvriesschaaltje met een deksel en zet het in de vriezer.
Na een half uur haal je hem uit de vriezer en maak je het bevroren gedeelte los en meng je alles weer goed door elkaar.
Zet het weer terug in de vriezer en herhaal dit paar keer.
Als het ijs helemaal bevroren is haal je hem uit de vriezer en laat je hem even 5-8 minuten staan.
Houd het wel in de gaten, want het ijs moet alleen maar ietsje smelten zodat je hem kunt opscheppen.
Verdeel het ijs over de schaaltje en serveer er eventueel wat vers fruit bij.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.