Glutenvrije en lactosevrije wraps

Schar heeft glutenvrije wraps (piadina) en ik vind ze best duur voor 2 stuks. Vandaag had ik zoiets van ‘weet je wat, ik ga ze zelf maken’. Omdat ik de verhoudingen niet wist, is het natuurlijk eerst uitproberen. Dus de meelsoorten uitgekozen die ik wilde gebruiken en gewoon maar wat afgewogen. Tot mijn stomme verbazing en tot mijn grote vreugde is het in één keer gelukt. Ze zijn lekker, niet droog en buigzaam. Je kunt ze oprollen (als je er niet teveel vulling in doet 😉 ). In tegenstelling tot de piadina, scheuren ze niet als je ze oprolt. Ook de dag na zijn de wraps nog goed op te rollen en breken ze niet. Kijk, dat is precies wat ik wilde hebben. Buigzaam, zacht en goed van smaak, maar vooral betaalbaar.

voor ongeveer 6 middelgrote wrap

Ingrediënten:
50 gram tapiocameel
100 gram broodmeel (ik heb broodmeel van Schar gebruikt)
200 gram maismeel (merk: Maseca Masa Harina)
1 flinke theelepeltje xanthangom
300 ml water
scheut olie
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: 3-5 minuten per wrap
Verder nog nodig: schaal, theedoek, deegroller, pedaalemmerzak, koekenpan die goed heet mag worden

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de schaal en kneed hier een mooie bal van.
Mocht het te droog zijn, voeg dan nog wat water toe.
Mocht het te nat zijn, voeg dan wat maismeel toe.
Als het deeg klaar is, dan voelt het nog nat aan en dat hoort zo, maar het deeg moet wel één geheel blijven.
Draai er ballen (maat tennisbal) van.
Zet de schaal even opzij en leg er een theedoek over.
Pak nu een pedaalemmerzak en knip de onderkant eraf.
Trek de pedaalemmerzak open en knip één kant open.
Leg nu de pedaalemmerzak voor de helft op het aanrecht en strooi er wat maismeel op.
Pak nu een bal en leg dat in het midden en strooi er wat maismeel over.
Dek nu met de andere helft pedaalemmerzak de bal af en rol met de deegroller een mooie  (redelijke) ronde wrap van.
Zet de koekenpan op het vuur en zorg ervoor dat de koekenpan heel heet wordt.
Leg de wrap in de hete koekenpan en bak het voor paar minuten.
Zodra het begint te walmen is die kant bijna klaar (even controleren of dat ook zo is).
Draai de wrap om en bak hem ook paar minuten.
De wrap zie je op een gegeven moment opbollen en na een tijdje begint de wrap te walmen en is ook die kant klaar (wel even controleren of het zo is).
Leg hem op een bord en leg er wat sla, tomaten, zalm (of iets anders), kaas en wat saus en rol hem voorzichtig op.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Glutenvrije en lactosevrije wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.