Glutenvrije en lactosevrije haverbrood zonder gist

Ik had een jaar terug een stenen broodbakvorm met deksel gekocht en hier een keer brood meegebakken. Dat was gelukt alleen had ik het bakvorm eigenlijk niet meer gebruikt.
Best wel jammer, want het werkt goed. Daarom had ik vandaag besloten om het weer te gebruiken en wel met dit recept. Ik was benieuwd of het ook werkte met een broodrecept zonder gist. Het antwoord daarop is ja.
Het glutenvrije en lactosevrije haverbrood zonder gist is goed gelukt. Het brood is goed gaar geworden en het ziet er mooi uit. Het brood zit tussen een brood en cake in. Apart, maar wel lekker.
Het brood is smakelijk, maar wel ietsje droog.

voor 1 brood

Ingrediënten:
375 gram glutenvrije haverbloem (van het merk Provena)
5 eetlepels tapiocameel
7 gram fiberhusk
3,5 eetlepel wijnsteenbakpoeder
6 eieren
scheutje water (als het deeg te droog wordt)
50 ml olie
zout naar smaak
boter om in te smeren
bloem om het bakvorm te bestuiven

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd oven: 35 minuten
Verder nog nodig: brodbak bakvorm, kom om het deeg te maken
Oven voorverwarmen: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een kom.
Smeer het broodbakvorm in met boter en bestuif het met glutenvrij bloem.
Giet het deeg over in broodbakvorm.
Omdat ik een broodbakvorm met deksel heb gebruik leg ik het deksel op de broodbakvorm.
Zet de broodbakvorm met deksel in de voorverwarmde oven voor 15 minuten (gebruik je een gewone broodbakvorm, dan zet je het brood direct voor 35 minuten in de oven).
Na de 15 minuten verwijder je de deksel en bak je het brood met 20 minuten verder.
Haal de bakvorm uit de oven en controleer of het brood gaar is.
Dat kan je met een cakeprikker doen en door op de onderkant van het brood te kloppen.
Als dit hol klinkt, dan is het brood gaar en klaar.
Laat het brood afkoelen voor gebruik.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.