Glutenvrije en lactosevrije aardbeienkwarktaart

Dit aardbeienkwarktaartje is glutenvrij en lactosevrij.
Het is een simpele kwarktaart geworden met zo min mogelijke handelingen. Weliswaar zijn er wel veel stappen, maar deze taart is snel gemaakt.
Alleen moet de kwarktaart afkoelen en dat heeft tijd nodig.
De taart heeft ons goed gesmaakt. Hij was heerlijk fris van smaak en niet te zoet.

De taart is glutenvrij, lactosevrij als je lactosevrije slagroom gebruikt, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 1 taartje van 20 cm rond

Ingrediënten bodem:
200 gram glutenvrije koekjes (ik heb de digestieve koekjes van Schar gebruikt)
70 gram kokosolie of boter (als je geen lactose-intolerantie hebt), gesmolten
30 gram suiker

Ingrediënten vulling:
450 ml lactosevrije kwark (ik heb het merk Arla gebruikt)
2-4 eetlepels aarbeienjam (ik heb het merk Bon Mamam gebruikt)

Ingrediënten topping:
80 gram lactosevrije crème fraîche
2 theelepeltjes poedersuiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: ronde bakvorm van 20 cm rond, bakpapier, steelpannetje, 2 schaaltjes, keukenmachine
Oven voorverwarmen op: 170 graden (heteluchtoven)

Bereiding bodem:
Smelt de kokosolie of boter in een steelpannetje.
Maalt de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg hierbij de suiker en de gesmolten kokosolie of boter.
Beboter de ronde bakvorm en leg op de bodem een stuk bakpapier.
Schep alles in de bakvorm en druk het mengsel egaal plat in de bakvorm.
Zet de bodem in de koelkast voor minstens 20 minuten.

Bereiding vulling:
Pak een schaal en meng hierin de kwark en de aardbeienjam.

Bereiding taart, deel 1:
Pak de bakvorm met bodem uit de koelkast en giet hierin de kwarkvulling.
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 35 minuten.
Na de 35 minuten controleer je of de taart klaar is.
Dat doe je als volgt: even schudden met de bakvorm, als het een beetje heen en weer beweegt dan is de taart klaar.
Als de taart nog veel te vloeibaar is, zet hem dan voor nog eens 10 minuten terug in de oven.
Is de taart klaar, laat hem dan afkoelen voor ongeveer 20-30 minuten.

Bereiding topping:
Pak een schaal en meng hierin de lactosevrije crème fraîche met de poedersuiker.

Bereiding taart, deel 2:
Pak de bakvorm en giet de topping op de taart.
Zorg er voor dat het gelijkmatig is verdeeld over de taart.
Zet nu de taart voor minstens een uur in de koelkast.
Snijd de taart in punten en serveer het met een kop thee of koffie.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Glutenvrije en lactosevrije aardbeienkwarktaart

  1. Heerlijk! Ik was verrast dat ie in de oven gebakken werd. Er zijn ook kwarktaarten die je laat opstijven in de koelkast, zonder te bakken. Zou dat met deze ook kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.