Glutenvrije en graanvrije wafels

Dit zijn wafels die je kunt eten als brood. Er zit geen suiker in, dus de wafels smaken ook niet zoet. Omdat ik een keramische wafelapparaat heb, heb ik ook geen boter of olie gebruikt. Dus de wafels zijn eigenlijk ook redelijk gezond.

Ik heb bij dit recept boekweitmeel en kokosmeel gebruik daarom zijn de wafels toevallig ook nog graanvrij. Hoef of wil je niet graanvrij eten, gebruik dan glutenvrije broodmeel of als je wel zoete wafels wilt maken glutenvrije bloem. Voeg er dan ook paar eetlepels suiker of honing of agavesiroop toe.

Ik heb in dit recept lactosevrije yoghurt gebruikt. Omdat de yoghurt redelijk dik was, is het niet aan te raden om lactosevrije melk te gebruiken. Het kan wel, maar dan moet je even gaan spelen met de hoeveelheid meel.

Is je beslag te dun, voeg dan wat meel toe. Is je beslag te dik, voeg dan wat extra yoghurt toe. Het beslag moet lijken op pannenkoekenbeslag.

De wafels smaken goed en zijn ook goed te beleggen met zoet beleg of hartig beleg. Op de tweede dag smaakte de wafels erg goed en waren nog net zo zacht/vers als op de eerste dag toen ik ze net gemaakt had. Goed recept dus.

voor ongeveer 8-10 stuks

Ingrediënten:
1/2 liter lactosevrije yoghurt (kies een iets dikkere yoghurt, dus geen magere yoghurt)
wat boekweitmeel (gewoon wat uit een zakje gegooid)
wat kokosmeel (gewoon wat uit een zakje gegooid)
2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
2 eieren
wat zout

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: wafelapparaat

Bereiding:
Alles in een beslagkom doen, goed mengen.
Je maakt eigenlijk een pannenkoekenbeslag.
Het is dan ook net zo dik als een pannenkoekenbeslag.
Verwarm je wafelapparaat en giet elke keer wat van het beslag op je wafelplaat en bak alle wafels.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.