Glutenvrije crumpets

Ik wilde altijd eens crumpets maken. Het was er tot nu toe nooit van gekomen, maar eindelijk heb ik glutenvrije crumpets gemaakt.
Ik moet zeggen dat ze heel erg lekker zijn en het deeg is heerlijk zacht. Inmiddels heb ik ze al paar keer gemaakt, zo lekker vinden we ze. Mijn man heeft ze ook geproefd en hij vond ze ook heerlijk smaken.
Ik had ze met lactosevrije roomkaas en abrikozenjam gegeten. Mmm, heerlijk gewoon.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs.

voor ongeveer 10-12 crumpets

Ingrediënten:
175 gram glutenvrije broodmeel (ik heb Schar broodmix B gebruikt)
175 gram glutenvrij bloem (ik heb Doves Farm bloem gebruikt)
14 gram droge gist
1 theelepel witte basterdsuiker
200 ml lauwwarme lactosevrije melk
250 ml lauwwarm water
½ theelepel zuiveringszout
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Verder nog nodig: ijzeren (patiseer)ringen of zelfgemaakt met aluminiumpapier, beslagkom, kleine kommetje voor de gist, lepel, theedoek, koekenpan

Bereiding:
Voeg de gist en de basterdsuiker in het lauwwarme melk en meng deze goed, laat het paar 3-4 minuten staan.
Doe alle droge ingrediënten in de beslagkom en voeg hierbij de melk met gist en het water.
Kneed alles goed doorelkaar met een lepel.
Mocht het deeg te droog zijn, voeg dan ietsje meer water toe.
Is het deeg te nat, voeg dan wat meel toe.
Dek de beslagkom af met een theedoek en laat het mengsel een uur rijzen.
Pak een koekenpan en doe hier wat olie in.
Zorg dat de koekenpan goed is ingevet.
Pak de ringen en leg deze in de koekenpan.
Pak nu twee eetlepels en schep 1 of 1½ eetlepel in de ringen.
Er mag niet teveel deeg in de ringen geschept worden, want het deeg gaat nog rijzen.
Bak de eerste kant 5 minuten op een matige vuurtje.
Draai de crumpet met ring om en verwijderd de ring en bak de andere kant 3 minuten.
Doe dit ook met de rest van het deeg.
Serveer de crumpets met (room)boter of lactosevrije roomkaas en jam naar eigen keuze.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.