Glutenvrije Croky chips


Op 3 mei 2018 kreeg ik via de mail onverwacht een berichtje van Croky chips met het volgende bericht:

Met plezier wil ik je meedelen dat Croky nu het eerste glutenvrije A-merk is van chips.
Met Croky is het altijd fun en gezelligheid voor iedereen. En daarmee bedoelen we dan ook iedereen! Croky heeft voortaan alle gluten geweerd uit hun chips. Daarmee is Croky het eerste A-merk van chips dat volledig inspeelt op glutenvrije voeding. Met deze overgang denkt Croky ook aan haar consumenten met een glutenintolerantie/glutensensitiviteit. Het aanbieden van glutenvrije chips beantwoordt dan ook steeds meer aan de wens van mensen met coeliakie om eens te kunnen genieten van een zakje chips voor de tv of op een feestje. Vanaf nu kan iedereen van chipjes genieten. Want Alle Croky chips zijn glutenvrij met uitzondering van de Croky Hula Hoops. Kijk steeds de allergeneninformatie na op de achterkant van de Croky zak.

Uiteraard had ik hier wel een vraag bij, want zoals jullie misschien weten ben ikzelf een gevoelige coeliaak. Ik wilde weten of de chips ook tarwederivaatvrij zijn.
Ik reageer daar helaas op en ook de mensen met een tarweallergie.
Hier heb ik antwoord op gekregen en de volgende chips zijn niet geschikt voor mensen met een tarweallergie en de gevoelige coeliaken: Croky paprika, Bolognese en Bicky.
De andere chips (behalve de Hula hoops chips, deze is niet glutenvrij) zijn wel geschikt voor de gevoelige coeliaken en mensen met een tarweallergie.

Ik krijg nog antwoord of de tortilla’s chips ook tarwederivaatvrij zijn. Zodra ik hierop antwoord heb gekregen wordt dit bericht aangepast.
Aanvulling hierop: de tortilla’s chips zijn ook tarwederivaatvrij.

De laatste keer dat ik Croky chips had gegeten was in 2005 (ik ben geen fan van naturel chips). Dus was ik erg blij om te horen dat mijn favoriete chips wel glutenvrij is. Wel jammer dat de Bolognese dan weer niet geschikt is, want dat at ik vroeger eigenlijk altijd. Wie weet veranderd dat nog in de toekomst. *hint Croky* 😉
Ik kon gratis zakken krijgen en dat liet ik me niet twee keer zeggen. 🙂 Ja, graag….. hmm lekker…. yum. Dat was weer genieten.

O ja, niet alle chips zijn ook lactosevrij. Croky Tortilla Nacho Cheese is niet lactosevrij.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.