Glutenvrije Chinese platbrood met bosuitjes

Glutenvrije Chinese platbrood met bosuitjes leek me een heerlijk recept om te maken. Het is een simpel gerecht en snel gemaakt.
Ideaal ook om als snack te serveren. Snijd het platbroodje in punten en serveer het met een dipsaus naar smaak. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

glutenvrije chinese platbrood met bosuitjesvoor 4 stuks

Ingrediënten:
480 gram glutenvrije bloem (ik heb Schar mix B geruikt)
180 ml heet water (eventueel iets meer als het deeg te droog is)
1 eetlepel olie
480 gram gesneden bosuitjes of 6 stengels
zout naar smaak
1 theelepel Chinese vijfkruidenmix (klik)

Voorbereidingstijd: minuten
Bereidingstijd: minuten
Verder nog nodig: beslagkom, deegroller koekenpan

Bereiding:
Doe het meel in de beslagkom en giet hierbij het hete water.
Voeg de olie en de bosuitjes erbij en kneed alles goed door elkaar.
Voeg het zout en de Chinese vijfkuidenmix er bij en kneed het nogmaals goed door elkaar.
Verdeel het deel in 4 ballen.
Rol de ballen uit tot een platbrood.
Smeer een kant dun in met wat olie en bak deze kant in de koekenpan totdat het gaar en bruine plekjes krijgt (zie foto).
Smeer de kant dun in met olie en draai de platbrood om en bak de andere kant gaar en enigszins bruin.
Serveer deze platbroodjes met een dipsaus naar smaak.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.