Glutenvrije appelplaatkoek

Ik kwam een pot met glutenvrije havermeel in de voorraadkast tegen. Omdat ik geen idee had hoelang deze er al stond (geen jaren oud, maar iets van een half jaar oud), heb ik het meel opgemaakt en deze appelplaatkoek gemaakt.

Dit is een simpel gerecht om te maken en een taart of in dit geval een plaatkoek met appels is altijd lekker.
Hij heeft ons dan ook goed gesmaakt.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als zijn veganistische boter gebruiken.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
250 gram glutenvrije havermeel (ik heb het merk Provena gebruikt)
250 gram suiker
250 gram boter of magarine, gesmolten
3 handen rozijnen
4 appels, in stukjes gesneden
2 handen amandelen
1 theelepel vanillesuiker
2 eetlepels kaneelsuiker
vleugje zout
2 eetlepels bakpoeder

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: beslagkom, rechthoekige ovenschaal (30x37cm), handmixer
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Pak een beslagkom en doe hier het meel, bakpoeder, zout, vanillesuiker, suiker en de gesmolten boter in.
Kneed alles goed door elkaar of gebruik een handmixer.
Schil de appels en snijd ze in grote stukken en bestrooi ze met kaneelsuiker.
Voeg de rozijnen en appels erbij en meng alles goed door elkaar.
Schep het deeg met rozijnen en appels in de ingevette ovenschaal.
Strooi over het deeg de amandelen en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven voor 35 minuten.
Controleer na 35 minuten of de plaatkoek gaar is, zo niet dan zet hem 5-10 langer in de oven.
Is de plaatkoek wel gaar, haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.

Serveren:
Snijd hem in stukken en serveer hem eventueel met een dot slagroom of met poedersuiker.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.