Glutenvrije amandeltaart met nectarines is een heerlijke en smakelijke taart.
Het deeg kan je als basisrecept voor andere taarten gebruiken. In plaats van nectarines kan je daarvoor in de plaats alle andere soorten fruit gebruiken. Alleen wel opletten bij sommige soorten fruit die veel vocht bevatten. Zit er veel vocht bij, gebruik dan wat minder boter. Of laat het fruit uitlekken.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij,lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.
voor 1 taart
Ingrediënten:
180 gram amandelmeel
90 gram honing
3 eieren, maat M
3 eetlepels poedersuiker
60 gram boter (Minusl boter) of kokosolie, gesmolten
3 nectarines
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: ronde bakvorm van 24 cm, bakpapier, beslagkom, satéstokje
Oven voorverwarmen op: 150 (heteluchtoven)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de nectarines in de beslagkom en meng alles goed doorelkaar.
Vet de bakvorm in met gesmolten boter en leg een stuk bakpapier in de bakvorm.
Giet het deeg in de bakvorm.
Was de nectarines en verwijder de pitten.
Snijd de nectarines in middelgrote partjes en steek deze met de schil naar beneden in het deeg.
Zet de taart in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten.
Controleer na de 35-40 minuten of de taart gaar is met een satéstokje
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Zodra de taart is afgekoeld strooi je er wat poedersuiker overheen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Kleine opmerking: als er boter doorgaat is hij niet lactose vrij. En graag de maat van de ronde bakvorm erbij. Thnx Ria
Bakvorm is 24 cm en je hebt tegenwoordig lactosevrije boter (eigenlijk vanaf 2015) te koop van MinusL.
Mmmmm, die ga ik ook eens maken!