Glutenvrije amandelmuffins

Glutenvrije amandelmuffins is een simpel recept. Eigenlijk is dit een gewone cakerecept met wat amandelaroma. De amandelaroma kan je natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld rumaroma of citroenaroma, noem maar op.

De hoeveelheid is ook geschikt om er een gewone cake van te bakken.
Ik heb er muffins van gemaakt, de reden hiervoor is dat ik alle papieren muffinsvormpjes op wil maken. En dat zijn er nogal wat, ik ben de komende weken wel bezig met muffins bakken.
Dat is geen straf, want ze smaken heerlijk. Uiteraard maak ik ze niet allemaal hetzelfde. Een beetje variatie is leuk, anders is het niet lekker meer.
De muffins smaken heerlijk en je proeft echt de ‘amandelen’.

De muffins zijn glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en zijn geschikt voor vegetariërs.

voor 24 stuks

Ingrediënten:
250 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
250 gram (room)boter of lactosevrije magarine (Wajang magarine en MinusL boter zijn lactosevrij)
250 gram suiker
5 eieren
1 zakje vanillesuiker (ik heb dr.Oetker gebruikt)
1 eetlepel amandelaroma (ik heb dr. Oetker gebruikt)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: muffinbakplaat, papieren muffinsvormpjes, beslagkom, satéstokje
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Breek de eieren in een beslagkom en voeg de suiker toe en meng het goed door elkaar.
De eieren en suiker zijn goed door elkaar gemengd als de kleur lichtgeel is geworden.
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de amandelaroma toe.
Meng alles goed door elkaar totdat alle klonten eruit zijn.
Smelt de boter en voeg je de boter langzaam toe terwijl de mixer of keukenmachine staat te draaien.
Doe het deeg in de muffinvormpjes met 2 eetlepels en zet ze in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Controleer bij 1 muffin of hij gaar is met een satéstokje.
Haal ze uit de oven en laat de muffins afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.