Glutenvrij walnotenbrood

Ik ben de laatste tijd bezig met allerlei soorten meel en noten glutenvrij brood te maken. Dit keer is het een glutenvrij walnotenbrood geworden.
Het is een simpel en smakelijk broodje geworden.

glutenvrij walnotenbroodvoor 1 brood

Ingrediënten meel:
150 gram boekweitmeel
150 gram witte teffmeel (Le Poole)
150 gram Schar Broodmix B
50 gram havervlokken (Provena)

Rest van de ingrediënten:
100 gram walnoten, klein gehakt
50 gram zonnebloempitjes
10 gram lijnzaad
8 gram Jozozout
25 gram suiker
8 gram fiberhusk
19 gram droge gist
500 ml water
Eventueel: extra havervlokken voor op het brood

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rijstijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: broodbakblik, keukenmachine, ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed hiervan een mooie deegbal van of doe alles in de keukenmachine en meng het totdat alles goed gemengd is.
Smeer het bakblik in en schep het deeg over in het bakblik.
Zet het bakblik op een warme plek en laat het 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet het bakblik in de oven.
Zet een ovenschaal met water onderin de oven.
Bak het brood in 45 minuten gaar.
Na de 45 minuten controleer je of het brood gaar is.
Haal het brood uit de vorm halen en klop op de onderkant, als het hol klinkt dan is het brood gaar.
Zo niet, zet hem dan voor nog eens 5-10 in de oven.
Laat het brood afkoelen.
Als het brood is afgekoeld, snijd het brood dan in plakken.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.