Glutenvrij mueslibrood

Glutenvrij mueslibrood is een recept wat ik eigenlijk al heel erg lang wilde maken, maar op een of ander manier nooit van gekomen is.

Omdat ik zondag het Glutenvrij Noors Kerstbrood (klik) had gemaakt en de oven nog warm was, had ik ook maar gelijk Glutenvrij anijsbrood (klik) én glutenvrij mueslibrood gemaakt. Het was hier net echt een broodbakkerij.

Glutenvrij mueslibrood smaakt trouwens heerlijk. Ook erg lekker met een plak kaas.
Ook dit recept ga ik vaker maken. Want mueslibrood is altijd lekker en voor de variatie van brood eten altijd een goed idee.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als ze de melk weglaten.

1 brood

Ingrediënten:
500 gram glutenvrij broodmeel (ik heb Schar mix-B broodmeel gebruikt)
250 ml water en 250 ml lactosevrije melk (of 500 ml water)
10 gram gedroogde gist
6 gram fiberhusk
8 ml olie
7 gram zout
1 volle theelepel cacaopoeder
100 gram rozijnen
50 gram pecannoten
50 gram amandelen zonder vel
20 gram zonnenbloempitjes
10 gram pompoenpitjes

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rijstijd: 1 uur
Verder nog nodig: broodbakblik, beslagkom, lepel, rvs-schaal, plasticzak
Oven voorverwarmen op: 180 graden (hetelucht)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en meng/kneed alles goed door elkaar.
Leg of schep het deeg in het ingesmeerde bakblik.
Smeer het deeg glad met de bolle kant van de lepel.
Zet het bakblik in een plasticzak weg op een warme plek en laat het minstens 1 uur rijzen.
Zet een rvs-schaal met heet water onderin de voorverwarmde oven.
Zet het bakblik in de oven voor 45 minuten.
Controleer na de 45 minuten of het brood gaar is.
Pak het brood uit het bakblik en klopt op de onderkant van het brood.
Klinkt het hol, dan is het brood gaar.
Laat het brood afkoelen.
Serveer het brood eventueel met wat kaas.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.