Glutenvrij mueslibrood met kruiden

Ik had al eerder een keertje glutenvrij mueslibrood (klik) gemaakt en dat is lekker brood om te eten, maar ik wilde ook een ‘luxere’ glutenvrij mueslibrood maken. Dat is dit recept geworden.

Dit recept is qua ingrediënten wel ietsje anders gemaakt dan het glutenvrij mueslibrood. En dit brood is ook met kruiden gemaakt.

Het brood is geslaagd en samen met de kruiden smaakt dit mueslibrood erg lekker.
Ik heb dit inmiddels al vaker gemaakt en we eten bijna elke dag een snee mueslibrood als ontbijt met een bak koffie.

glutenvrij mueslibrood met kruiden

voor 1 grote brood of 2 halve broodjes

Ingrediënten:
500 gram glutenvrij broodmeel (meng 1 kg dunkel Schar broodmeel met 2 pakken van 500 gram Provena haverbroodmix door elkaar en gebruik van dit mengsel 500 gram meel)
630 ml water
10 gram gedroogde gist
7 gram fiberhusk
8 ml olie
7 gram zout
200 gram rozijnen
150 gram cashewnoten
150 gram blanke amandelen
50 gram zonnenbloempitjes
60 gram suiker
1 afgestreken theelepeltje gemalen kaneelpoeder
1 afgestreken theelepeltje gemalen kardamonpoeder
1 afgestreken theelepeltje gemalen gemberpoeder

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rijstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, broodbakblik
Oven voorverwarmen op: 180 graden (hetelucht)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de olie en de noten/rozijnen/zonnebloempitjes en de kruiden in een keukenmachine en meng alles op lage stand goed door elkaar.
Laat het minstens 2 minuten draaien.
Na de 2 minuten voeg je de olie en alle noten/rozijnen/zonnebloempitjes en kruiden erbij en draai/meng alles op hoge stand nog eens 7 minuten lang.
Het is nu een plakkerig, dik en goed gemengde deeg geworden.
Pak de ingevette broodbakvorm en schep het deeg in de bakvorm.
Smeer het deeg glad met de bolle kant van de lepel.
Zet het bakblik in een plasticzak weg op een warme plek en laat het minstens 1 uur rijzen.
Zet een rvs-schaal met heet water onderin de voorverwarmde oven.
Zet het bakblik in de oven voor 45 minuten.
Controleer na de 45 minuten of het brood gaar is.
Pak het brood uit het bakblik en klopt op de onderkant van het brood.
Klinkt het hol, dan is het mueslibrood gaar.
Laat het brood afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.