Glutenvrij kaasuienbrood

Dit is hetzelfde recept als de glutenvrije kaasuien calzone (klik), maar dan als kaasuienbrood gemaakt. Dit snijd je in plakken en serveer je bijvoorbeeld met een salade. Het is een simpel recept om te maken en het smaakt heerlijk. Het is een vegetarisch recept wat ook nog lactosevrij en notenvrij is, maar het is niet eivrij. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
voor 4-6 personen

Ingrediënten deeg:
500 gram glutenvrij broodmeel (ik heb van broodmix van Schar gebruikt)
250 ml koud water
1-2 eetlepels olie
2 theelepels xanthangom
zout en peper naar smaak
1 eetlepel bakpoeder

Ingrediënten uienvulling:
600 gram ui, in halve ringen gesneden
250 gram geraspte extra belegen kaas
1 theelepeltje paprikapoeder
1-2 uitgeperste knoflookteentje(s)
1-2 theelepels zwarte peper
vleugje nootmuskaat
zout naar smaak
olie om in te bakken

Ingrediënten tomatenvulling:
6 cherry tomaten of kleine tomaten, in plakken gesneden
versgemalen zwarte peper
1-2 theelepeltjes bonenkruid
½ theelepel paprikapoeder
zout naar smaak
olie om in te bakken

Verder nog nodig:
1 losgeklopte ei
Herbamare Original zeezout

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, bakpapier, hapjespan, koekenpan, schaal
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding deeg:
Doe alle ingrediënten in een schaal en meng het deeg goed doorelkaar.
Maak er een grote deegbal van en zet hem even apart.

Bereiding kaasuienvulling:
Doe wat olie in de hapjespan en bak hierin de uien bruin.
Doe de kruiden erbij en roer alles even goed door.
Zodra de uien bruin zijn zet je het gas uit en voeg je 1½ hand geraspte kaas erbij.
Roer de kaas erdoor en zet de hapjespan op een koude plek.

Bereiding tomatenvulling:
Snijd de tomaten in plakken.
Doe wat olie in de koekenpan en bak hierin de tomatenplakken.
Strooi de kruiden erbij en roer alles even goed doorelkaar.
Zodra de tomaten zacht beginnen te worden en het sap loskomt, zet je het gas uit en laat je het zo staan.

Bereiding kaasuienbrood:
Strooi wat meel op het aanrecht en rol een deegbal uit tot een lange lap van ongeveer 40 cm lang en 20-25 cm breed, laat een rand van 5 cm vrij.
Smeer de tomatenvulling over het midden van het deeg en leg hierop de uienvulling.
Vouw nu de 5 cm vrije deeg over de uienvulling, maar zorg dat het midden iets van 8 cm open blijft.
Verdeel over het open stuk met uienvulling geraspte kaas.
Smeer het deeg in met de losgeklopte ei en strooi als laatste wat Herbamare Original zeezout erover.
Zet de kaasuienbrood in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Haal hem na 30 minuten uit de oven en laat hem 5-8 minuten afkoelen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Glutenvrij kaasuienbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.