Glutenvrij en graanvrij GK-broodmix

Dit is een basisrecept voor een brood als je glutenvrij, graanvrij, eivrij, suikervrij, gistvrij, (wijnsteen)bakpoedervrij, banaanvrij, tarwevrij door het leven moet. Ik heb gewoon wat gemixt wat me wel lekker én voedzaam leek. Ik heb ook nog twee broden gebakken met deze GK-broodmix (Gk-broodmix staat trouwens voor Glutenvrij Kookhoekje broodmix).
Het eerste GK-broodje is gemaakt met gist (klik) en het tweede GK-broodje is gemaakt met wijnsteenbakpoeder (klik).

Voor 2 broden

Ingrediënten:
500 gram glutenvrij boekweitmeel
500 gram kikkererwtenmeel (Besan)
250 gram tapiocameel
16 gram Unique Binder (als je dit niet kunt vinden, gebruik dan eventueel 1 volle eetlepel xanthangum)
3 eetlepels fiberhusk

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: een (tupper)doos met deksel, voorraadpot

Bereiding:
Doe alle droge ingrediënten in de (tupper)doos en doe de deksel er goed op.
Controleer de deksel, want we gaan nu schudden (dat werkt beter dan mengen met een mixer).
Schud net zolang totdat alles goed vermengd is.
Schep alles over in een grote voorraadpot en klaar is de broodmix.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Glutenvrij en graanvrij GK-broodmix

  1. Hi Renske, even een vraagje: Bij de GK mix voor glutenvrij brood staat voor 2 broden zowel 250gr boekweitmeel en 250gr k’erwtenmeel (samen 500gr dus). Als ik dan kijk naar de gebruiksaanwijzing zie ik voor 1 brood dat ik 450 gr GK broodmix nodig heb. Nu weet ik even niet meer; moet het nu 250 van elk zijn of 225gr? Dank en groet, An

    1. Hallo An,
      Ik moest je vraag paar doorlezen voordat ik hem snapte.
      Je mengt eerst alle ingrediënten van de GK-broodmix. In totaal weegt dat ongeveer 1285 gram, want fiberhusk en unique binder of xanthangum wegen natuurlijk ook iets.

      Bij één brood gebruik je van de GK-broodmix 450 gram meel. Bij twee broden 2 keer 450 gram.

  2. Ik zou heel graag zo’n allergie arm brood maken wat niet uit elkaar valt wanneer je het meeneemt naar werk en pas tussen de middag eet. Dit recept lijkt het proberen waard er is een heel groot maar: ik kan niet tegen boekwijt. Kan ik hetzelfde resultaat bereiken met haver-, rijst- of maismeel?
    Alvast heel erg bedankt voor een reactie.

    1. Ja, dat zou moeten lukken. Eigenlijk zou je het gewoon moeten uitproberen en dan elke keer met een van die melen. Kijken welke combinatie je het lekkerste vindt en of de structuur van het brood bevalt.

Laat een reactie achter op Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.