We hadden heel veel glutenvrij bladerdeeg in de vriezer liggen. Dat moesten we opmaken. Ik heb van één pak glutenvrij bladerdeeg schuitjes met een vleesvulling gemaakt.
Want behalve dat het bladerdeeg op moest, kwam ik ook nog een pak met één biefstuk tegen. Met dit soort dingen word ik dus heel erg creatief met koken, want een blik in de vriezer en een blik in de koelkast en er is een nieuw recept gecreëerd.
Dit recept is glutenvrij, notenvrij en lactosevrij. Er is een ei gebruikt om het bladerdeeg in te smeren, zodat het een mooi goudgeel kleurtje krijgt tijdens het bakken in de oven. Als je dat niet doet, dan ziet je bladerdeeg er wit uit. Ik zou ook niet zo gauw iets kunnen bedenken wat je anders zou kunnen gebruiken om je bladerdeeg een kleurtje te geven tijdens het bakken.
Het heeft mij heerlijk gesmaakt, eigenlijk was het veel te lekker. Ideaal als snack op een feestje.
voor 8 stuks
Ingrediënten:
1 pak glutenvrije bladerdeeg (er zitten 8 vellen bladerdeeg in zo pak)
250 gram biefstuk, in zeer dunne reepjes gesneden
3 kleine rode uien, halve ringen gesneden
1 bosuitje, schuine plakjes
1 tomaat, in blokjes gesneden
3 kastanjechampignons, in stukjes gesneden
1 losgeklopte ei
Kruiden:
1 theelepel zoete paprika
1 knijp tomatenketchup
scheutje glutenvrije ketjap
scheutje vissaus
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak (is niet echt nodig omdat de vissaus al zout is)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd vulling: 10 tot 15 minuten + afkoeltijd ongeveer 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, koekenpan
Oven voorverwarmen op: 200 graden
Bereiding:
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak hierin de ui, tomaat, champignons en het bosuitje voor 5 minuten.
Voeg de biefstukreepjes en alle kruiden erbij en roerbak dit tot de biefstukreepjes gaar zijn.
Zet het gas uit en laat het afkoelen.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit bijna op kamertemperatuur komen (het moet nog lichtelijk koud blijven, anders kan je er niet mee werken).
Leg nu verdeel op het bakblik met bakpapier het bladerdeeg en schep op elk bladerdeeg wat vulling erop.
Knijp nu met je vingers de hoeken samen zodat het op een schuitje lijkt.
Smeer het bladerdeeg in met het losgeklopte ei.
Zet het bladblik in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Serveer de schuitjes direct met een salade of gewoon als snack.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl