Glutenvrij anijsbrood

Glutenvrij anijsbrood is een simpel broodje zonder boter of olie. Het is een broodje wat zoet smaakt en het lijkt net alsof je een boterham met gestampte muisjes eet.
Echt heerlijk van smaak. Dit broodje ga ik vaker maken.

Dit brood is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariër.

voor 1 klein broodje

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik heb Doves Farm gebruikt)
3 eieren, maat L, gesplitst
65 gram suiker
½ theelepeltje zout
5 eetlepels water
1 volle theelepeltje anijszaad
1 volle theelepeltje venkelzaad

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: kleine broodbakblik, 2 beslagkommen, handmixer
Oven voorverwarmen op: 160 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Breek de eieren voorzichtig open en scheid de eidooier van het eiwit.
Klopt het eiwit stijf op met de suiker in een beslagkom.
Pak de andere beslagkom en meng hierin het meel, eidooiers, water, zout en de anijszaad.
Schep nu alles over in de stijfgeklopte eiwit en meng het goed door elkaar.
Je zal zien dat het droge meel goed opgenomen wordt door het eiwit.
Smeer het bakblik in met boter of olie en strooi de helft van de venkelzaad op de bodem van het bakblik.
Schep het deeg in de broodbakvorm en strooi de rest van de venkel op het deeg.
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.
Haal na de 45 minuten uit de oven en controleer of het brood gaar is (het moet hol klinken als je er op tikt).
Laat het brood afkoelen voordat je het gaat snijden in plakken.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.