Dit is een makkelijk recept om te maken. Ik heb gewoon wat suiker, zout en gebroken cashewnoten door elkaar gemixt. Het is een lekkere snack en de combinatie van zoet en zout is erg lekker.
Een advies: pas op met te veel zout. Het is echt niet lekker als het zout te overheersend aanwezig is. Dan is het rijp voor de prullenbak.
voor ongeveer 100-130 gram
Ingrediënten:
100 gram suiker
1 afgestreken eetlepel zeezout
8-10 eetlepels cashewnoten, gebroken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: steelpan, bakplaat met bakpapier, keukenmachine of vijzel
Bereiding:
Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze paar keer, maar zorg er voor dat het niet te fijngemalen wordt of kneus de cashewnoten in een vijzel.
Doe de suiker in de steelpan en zet het vuur aan.
Zodra de suiker begint te smelten ga je de suiker roeren om te voorkomen dat het gaat aanbranden.
Als alle suiker gesmolten is voeg je de gebroken cashewnoten en het zout erbij.
Roer alles goed doorelkaar en giet het op een groot stuk bakpapier en laat de karamel afkoelen.
Breek de karamel in stukken en bewaar het in een koektrommel.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Doe je de suiker ‘droog’ in de pan? Dus zonder kokosolie of boter?
Ja, de suiker gaat droog in de pan zonder kokosolie of boter. Je moet er wel bij blijven, want suiker verbrand heel erg snel.
o ja, tot welk stadium laat je de suiker komen? En hoe heet?
Ik laat het niet heel erg heet worden, gewoon totdat het gesmolten is.
Dat is ook een manier, lijkt me lekker. ( ook voor repen 😉 )
Dat is het ook Ireen. 😉