Gevulde punt paprika’s

Gevulde punt paprika’s is een vegetarisch recept. Als je de boter achterwege laat, dan is het ook nog veganistisch. Je kan dit als voorgerecht eten of als lunchgerecht en desnoods als snack. Dit recept is lactosevrij, glutenvrij en eivrij. Het smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten rijstmengsel:
4 grote rode punt paprika’s
1 ui, gesnipperd
6 grote champignons, in 8 kwartjes gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst of in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels pijnboompitjes
2 eetlepels blanke rozijnen, 5 tot 10 minuten laten wellen in warm water en uitgelekt
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels pimentpoeder
1 theelepel suiker
175 gram ongekookte rijst
1 bosje verse bladpeterselie, fijngehakt of 1 theelepel gedroogde dille
1 bosje verse dille, fijngehakt of 1 theelepel gedroogde peterselie
10 ml water
zout naar smaak
versgemalen peper
olie en boter om te bakken

Ingrediënten saus:
100 ml water
zout naar smaak
versgemalen peper
sap van een halve citroen
3 theelepeltjes suiker
2 eetlepels olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 tot 40 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, steelpannetje, koekenpan + deksel of hapjespan en maatbeker
Oven voorverwarmen: 200 graden, heteluchtoven: 180 graden

Bereiding saus:
Meng in een maatbeker 100 ml water met olie, citroensap en de suiker.

Bereiding rijstmengsel:
Verhit de olie en boter in een koekenpan met dikke bodem, roer de ui en knoflook erdoor en bak dit zachtjes.
Bak de champignons en voeg dit bij de ui en knoflook.
Voeg de pijnboompitten en de blanke rozijnen toe en bak tot de pijnboompitten goudgeel worden.
Roer de specerijen, suiker en rijst erdoor en meng alles goed door elkaar.
Schenk er water bij tot 1 cm boven de rijst en breng alles aan de kook.
Breng op smaak met zout en zwarte peper en meng alles goed door elkaar.
Zet het vuur lager en laat het geheel 12 minuten sudderen tot bijna al het water is opgenomen.
Voeg de verse kruiden toe en zet het vuur uit.
Dek de pan af met het deksel en laat de rijst 5 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Knip met een scherpe (kook)schaar de paprika’s aan de bovenkant open en leg hem in de ovenschaal.
Schep het rijstmengsel verdeeld over de punt paprika’s.
Giet de saus over en om de paprika’s heen en bak het 30 tot 40 minuten tot de paprika’s zacht zijn en het bakvocht gekarameliseerd is.
Serveer het warm.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.