Gevulde paprika’s

Ook dit is een Spaans recept, in het Spaans heet dit recept pimientos rellenos. Het is een vegetarisch recept en het smaakt heerlijk. Het recept is makkelijk om te maken en het is ook een recept wat je een dag van te voren kan maken. Zodra je het in de oven wilt zetten, smeer je de paprika’s in met wat olie en laat je het 30 minuten in een voorverwarmde oven bakken. Serveer dit samen met een koude salade.

voor 4-6 stuks

Ingrediënten:
4-6 paprika’s (kleur maakt niets uit)
55 gram rozijnen
55 gram pijnboompitten
2 grote uien, fijngesnipperd
40 gram verse gehakte peterselie
1-2 uitgeperste knoflooktenen
1 eetlepel tomatenpuree
700 ml warm water
140 gram rijst
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie te bakken en de paprika’s in te smeren

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd vulling: 15-20 minuten
Bereidingstijd gevulde paprika’s: 30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal en hapjespan
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui.
Voeg de knoflook toe en laat deze 2 minuten meebakken tot de uien zacht en goudkleurig zijn.
Roer de rijst, rozijnen en pijnboompitten door de olie en voeg de helft van de gehakte peterselie en zout en peper naar smaak toe.
Voeg al roerend de opgeloste tomatenpuree toe en breng alles aan de kook.
Temper het vuur en laat zonder deksel op de pan ongeveer 20 minuten sudderen onder geregeld
omschudden van de pan tot de rijst zacht is en de vloeistof volledig is opgenomen en er kleine putjes in de rijst verschijnen.
Let goed op dat de rozijnen niet verbranden.
Roer de resterende gehakte peterselie door het mengsel heen en haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.
Snijd terwijl de rijst gaar kookt de kapjes van de paprika’s en bewaar deze.
Schep met een eetlepel de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika, spoel ze schoon en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de vulling over de paprika’s en prik de deksels vast met een cocktailprikker.
Bestrijk elke paprika in met wat olie en zet ze in een ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven .
Dien de gevulde paprika’s warm op met eventueel een salade erbij.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.