Gevulde omeletten (met rundergehakt)

Dit is een Thais recept en er zit rundergehakt in. Je kunt natuurlijk het rundergehakt als je een vegetarische versie wilt vervangen door tahoegehakt. De vissaus laat je dan uiteraard ook achterwege.

Het is een recept wat je in 2 delen maakt: eerst het gehakt en de groenten en later de omelet. Uiteindelijk wordt er een soort van een ei-loempia gemaakt.

Serveer dit met gekookte of gebakken rijst. Of met noedels of eet het gewoon als een middagmaaltijd met een boterham. Of eet het gewoon zo, met wat gesneden komkommer- en tomatenplakjes. Het smaakt trouwens erg lekker.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
6 grote eieren en anders 8-10 kleine eieren
140 gram peultjes, in kleine stukjes gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
115 gram rundergehakt
1 tomaat, ontdaan van zaad en in stukje gesneden
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
8 zwarte peperkorrels
6 stengels koriander
1 eetlepel vissaus
1 theelepeltje suiker
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 15-18 minuten
Verder nog nodig: wok, grote koekenpan, vijzel of keukenmachine, schaaltje

Bereiding:
Vermaal de knoflook, peperkorrels en de wortels en steeltjes van de koriander (bewaar het blad) met de vijzel of keukenmachine tot een pasta.
Verhit wat olie in een hete wok en roerbak de pasta.
Voeg dan direct het rundergehakt erbij en roerbak totdat het begint te bruinen.
Voeg dan de ui, peultjes en tomaat toe en meng alles door elkaar.
Roer de suiker er door heen en zet de wok apart.
Breek de eieren boven een grote schaal en klop de eieren met de vissaus los.
Doe wat olie in de koekenpan en verhit de koekenpan matig warm.
Giet daarin de helft van het ei en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de pan.
Schep de randen steeds los zodat alle ei gebakken wordt.
Schep zodra de omelet aan één kant gaar is en nog romig van boven is het vleesmengsel in het midden en vouw beiden zijden over de vulling.
Laat de omelet voorzichtig op een warm bord glijden en houd hem warm.
Bak dan de tweede omelet op dezelfde wijze.
Snijd de omeletten in tweeën en garneer ze eventueel met de overgebleven korianderblaadjes en wat komkommerplakjes en tomaat.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gevulde omeletten (met rundergehakt)

Laat een antwoord achter aan Judy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.