Dit is een Javaans recept en het heet Dadar Djawa. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, meer omdat ik een aantal ingrediënten niet in huis had. Het is weer eens wat anders dan een gewone omelet. De omelet had ik nog niet in reepjes gesneden, zodat jullie kunnen zien hoe het er uit ziet: als een omelet.
Serveer deze omelet bij een nasi of een bami.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
6 eieren
3 afgestreken eetlepels gemalen of geraspte kokos
½ eetlepel sambal oelek
1 knoflookteentje
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
olie of boter om in te bakken
Voorbereidingstijd: 6-8 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, vijzel, mini keukenmachine of koffiemolen, schaal
Bereiding:
Schil de ui en snijd hem klein.
Als de ui klein gesneden is, schep hem dan in de keukenmachine of koffiemolen.
Doe de knoflookteentje,de kokos en de sambal erbij en maal alles zo fijn dat het een pasta is geworden.
Heb je geen mini keukenmachine of koffiemolen wrijf dan in een vijzel alles zo fijn tot een pasta.
Breek de eieren in een schaal en voeg hierin de kokos/sambalpasta bij.
Roer alles goed doorelkaar.
Verhit de koekenpan met wat olie of boter en bak de omelet aan beide kanten.
Laat hem ietsjes afkoelen en snijd de omelet in repen of in grote stukken.
Serveer de omelet bij nasi of bami of een ander Aziatische maaltijd.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl