Gesuikerde pinda’s met zout

Een redelijk gezonde snack recept dit keer. Dit recept is binnen 10 minuten klaar. Het is zoet met een vleugje zout. Maak eerst een proefmengsel en doe dat met ongeveer 100 gram pinda’s (kijk uit met proeven, de pinda’s zijn loeiheet). Neem dan 1 theelepel zout en 2-3 theelepels suiker. Kijk of de verhoudingen kloppen. Het moet namelijk niet te zout, maar ook niet te zoet zijn van smaak (los van je eigen smaak voorkeur natuurlijk). Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.

voor ongeveer 500 gram

Ingrediënten:
500 gram ongezouten pinda’s
1-2 eetlepels grof gemalen zeezout
3-5 eetlepels kristal suiker of basterdsuiker
1 eetlepel extra virgine olijfolie

Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: vijzel, bakplaat, schaal
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de suiker en het zeezout in de vijzel en wrijf het tot een niet al te fijn poeder.
Leg de pinda’s op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven 5 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en schud de pinda’s en zet het dan weer terug in de oven voor nog eens 3-5 minuten.
Wel opletten dat ze bij de 2de bakronde niet verbranden.
Haal de amandelen uit de oven en schep ze in een schaal en giet er de olie er over.
Strooi dan het suiker-zoutmengsel er overheen en schep het er goed doorheen.
Laat de pinda’s onafgedekt goed afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.