Dit is een ouderwets runderrecept. Het is gemaakt met sukadelappen, oftewel draadjesvlees. Het is een recept waar je wel ruim de tijd voor moet nemen. Dit recept is dan ook echt geschikt voor een slowcooker, maar je kunt het ook heel goed in de braadpan maken. Ik heb het in de braadpan gemaakt. Ondanks de tijd is dit een makkelijk recept om te maken en het smaakt heerlijk.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
600 gram runderlappen, sukade of borstlappen
75 gram boter
250 ml heet water
1 grote dikke ui, in vieren gesneden
2 kruidnagels, in de ui gestoken
2 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel azijn
1 theelepel zwarte peper
een flinke scheut tomatenketchup
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 8-12 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Verder nog nodig: braadpan, vleesvork, lepel
Bereiding:
Wrijf het vlees voor het braden in met zout en peper.
Laat de boter heet worden in de braadpan en bak hierin de runderlappen aan beiden zijden bruin.
Zet het vuur wat lager, zodat het vlees niet aanbrandt.
Steek de kruidnagels in de ui en voeg de ui-kwartjes bij het vlees.
Zorg dat de ui in de bruine boter ligt en laat de ui ietsje bruin worden.
Voeg de tijm en laurier toe en giet het hete water en de azijn erbij.
Voeg er dan een flinke scheut tomatenketchup erbij en roer dat met een lepel door het water en boter.
Temper het vuur, maar zorg dat het blijft pruttelen.
Leg een deksel op de pan en laat het zo 3 uur zachtjes sudderen.
Na 3 uur is het vlees gaar en klaar om geserveerd te worden.
Serveer het met gekookte groenten en aardappelen.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Wrijf nog wat koekkruiden over het vlees voordat je het aanbraadt. Eventueel nog wat steranijs meesudderen. Heerlijk!!
IK ben heeeeel blij dat ik het kookhoekje gevonden heb kan ik toch heerlijk
koken voor mijn man die gluten heeft.
En ons gezin eet lekker mee. gr diny geweldig