Gestoofde kip in milde ketjapsaus

Vandaag heb ik gestoofde kip in milde ketjapsaus gemaakt. Het is een makkelijk recept om te maken en het is binnen het uur klaar. Het ruikt ook zo heerlijk in huis, als het staat te pruttelen. Het is geen scherp gerecht, daarom zou je er sambal bij kunnen eten. Op de foto links zie je de kip zoals hij uit de pan komt en op de foto rechts zoals ik hem geserveerd heb. Ik heb lekker gegeten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo dijbeenstukken met bot
2 eetlepels citroensap
olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels ketjap manis
500 ml bouillon
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Verder nog nodig: keukenpapier, pan met stoommandje of zeef met deksel en een wok

Bereiding:
Wrijf de dijbenen in met wat zout, peper en citroensap en laat dit intrekken voor 5 minuten.
Stoom de kip 5 minuten voor in een stoommandje boven een pan met een laag kokend water.
Verhit een flinke scheut olie in een wok en bak de stukken kip hierin rondom goudbruin.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier en leg het even opzij.
Fruit de ui, knoflook en gember in ongeveer 3 minuten in olie.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof de kip op een laag vuurtje afgedekt gaar in 30-50 minuten.
Schep de kip regelmatig om.
Serveer de kip met rijst of noedels/mie en wat groenten en sambal oelek.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.