Gestoofde bleekselderij

In het algemeen wordt bleekselderij eigenlijk alleen nog gebruikt als een toegevoegde groente om een gerecht op smaak te brengen. We vergeten wel eens dat bleekselderij ook gewoon een groente is wat je ook  als een groentemaaltijd kan eten. Bleekselderij heeft natuurlijk ook een hele eigen smaak en daarom is het ook heel erg geschikt om het met aardappelen of gekookte rijst en eventueel met stoofvlees te eten.

Dit recept is door de chilipeper nogal pittig van smaak. Als je niet zo van pittig eten houdt, gebruik dan een halve of 1 theelepeltje chilipeper. Mocht het voor je smaak toch iets te pittig zijn, voeg dan iets suiker toe.
Het is een heerlijk gerecht en de smaak is apart en verrukkelijk.

voor 6 personen

Ingrediënten:
900 gram bleekselderij, in stukjes van 8-10 cm gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
250 ml groentebouillon (250 ml heet water + ½ blokje groentebouillon)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes chilivlokken of szechuanpeper
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Eventueel ter garnering: versgehakte peterselie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingstijd slowcooker: 2-3 uur en op stand I of laag
Verder nog nodig: braad of hapjespan (eventueel met een vlamverdeler) of slowcooker, koekenpan, middelgrote steelpan

Bereiding in de braad of hapjespan:
Maak de bleekselderij schoon en snijd het blad eraf.
Trek de draadjes van de stengels af en snijd het in stukjes van 8-10 cm.
Verhit de olie in een braad of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de bleekselderij stukjes erbij en voeg hierbij de bouillon en de tomatenpuree.
Meng alles even goed door elkaar.
Strooi de chilivlokken er overheen en breng het op smaak met wat zout en zwarte peper.
Breng alles aan de kook en zodra het kook zet je het vuur laag en laat je het zo 60 minuten zachtjes pruttelen.
Bestrooi er eventueel wat fijngehakte peterselie overheen.

Bereiding in de slowcooker:
Maak de bleekselderij schoon en snijd het blad eraf.
Trek de draadjes van de stengels af en snijd het in stukjes van 8-10 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Schep het over in de slowcooker en voeg de bleekselderij stukjes erbij.
Roer in een middelgrote steelpan de groentebouillon en tomatenpuree door elkaar totdat alles goed vermengd is.
Giet het bij de bleekselderijstukjes en strooi de chilivlokken er overheen.
Breng het op smaak met wat zout en zwarte peper en zet de slowcooker op stand I of op stand laag en laat het zo 2-3 uur pruttelen.
Serveer de gestoofde bleekselderij met gekookte of gebakken aardappelen en een stukje vlees.
Bestrooi er eventueel wat fijngehakte peterselie overheen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.