Gesmoorde rodekool met pasta

Gesmoorde rodekool met pasta is een stevig gerecht wat ook heerlijk is met aardappelpuree. Het recept heeft wat voorbereidingswerk, maar zodra alles klaar staat is het zo gemaakt. Ik had het een dag van te voren gemaakt en afgedekt in de koelkast gezet. De volgende dag 20 minuten in de oven gezet en het gerecht is klaar. Wees zuinig met tijm, anders overheerst dat te veel.

voor 4 personen

Ingrediënten:
225 gram pasta
olie
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepeltje tijm
500 gram rodekool, fijngesneden
80 gram sultanarozijnen
50 gram geroosterde pijnboompitten
zout naar smaak
versgemalen peper
175 geraspte belegen cheddar of oude kaas

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, ovenschaal
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Kook de pasta beetgaar volgens de beschrijving op het pak.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan.
Zodra de pijnboompitjes beginnen te bruinen, doe je ze in een schaaltje en zet ze even apart.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui, knoflook en tijm in circa 3 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de rodekool, de rozijnen en de pijnboompitjes toe en breng ze op smaak met zout en peper.
Dek de pan af en laat alles nog even 10 minuten zachtjes smoren. Af en toe roeren.
Roer de pasta er doorheen en schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrooi het met geraspte kaas en bak het in circa 20 minuten goudbruin.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.