Dit is prei maken op de ouderwetse manier. Denk nu niet ‘jakkes, dat wordt prut’, want als de prei op zo manier is gemaakt smaakt hij heel erg lekker zoet. Terwijl er dus geen suiker toegevoegd is. Dit gaan wij vaker maken. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
500 gram prei, schoongemaakt en in stukken van 2-3 cm gesneden
20 gram boter
vleugje paprikapoeder
Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: hapjespan
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte prei in stukken van 2-3 cm.
Bewaar het voet met wortel, maar snijd de wortels weg en snijd de voetjes fijn.
Doe de boter in de hapjespan en zodra de boter is gesmolten leg je de stukken prei en de fijngesneden preivoetjes in de boter.
Verhit de pan en bak nu de preistukken voor 2-3 minuten.
Let op dat de prei niet verbrandt.
Zet het vuur laag na de 2-3 minuten en leg de deksel op de pan en laat het zo 15 minuten zachtjes pruttelen.
Zet na 15 minuten het vuur uit en serveer de gesmoorde prei met aardappelpuree of gebakken aardappelschijfjes.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl