Geroosterde paprika’s met ansjovis en kappertjes

Geroosterde paprika’s met ansjovis en kappertjes is een anti-pasta recept wat overigens goed te combineren is met rijst. De smaak is verrassend en apart. Het zoutige van de ansjovis en het zoetzure van de kappertjes. Deze twee smaken gecombineerd met de zoete paprika’s maakt het een heerlijk recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 rode of gele paprika’s, in vieren gesneden en zaadjes verwijderd
12-14 verse ansjovisfilets (uit de koeling van de supermarkt)
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
een klein bosje verse majoraan of oregano, fijngehakt
olijfolie, extra vergine
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal
Oventemperatuur: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Leg de stukken paprika in een grote braadslee.
Snijd elke ansjovisfilet met behulp van een scherp mesje in de lengte in tweeën.
Leg op elk stukje paprika wat ansjovis en kappertjes.
Strooi er wat kruiden op en besprenkel het met wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de paprika’s 30 minuten boven in de oven tot de paprika rimpelig is, een heerlijke geur verspreidt en aan de randen een beetje zwart begint te worden.
Serveer het warm of koud met wat versgemalen zwarte peper.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Variatie: probeer dit eens met fijngesneden zoute haring te maken i.p.v. de ansjovis.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Geroosterde paprika’s met ansjovis en kappertjes

  1. Ja, dat kan. Ansjovis is zout van smaak. Dus zou je daarvoor in plaats (runder) rookvlees of uitgebakken reepjes spek kunnen nemen.

    Wil je dit recept vegetarisch maken, dan zou je in plaats van de ansjovis (zoutige) olijven kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.