Geroosterde paddestoelen met olie en pijnboompitten

Geroosterde paddestoelen met olie en pijnboompitten is een ideaal voorgerecht of als lunchgerecht. Het is een smakelijk gerecht en ook nog lactosevrij, maar ook nog eivrij. Als je de pijnboompitten weg laat is het ook nog notenvrij. Uiteraard zou je er als je geen problemen hebt met lactose wat stukje geitenkaas op de portobello’s kunnen leggen.

voor204 personen

Ingrediënten:
1 eetlepel pijnboompitten
8 portobello’s
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels water
4 eetlepel olie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, bakplaat, schaaltje
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Doe de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op halfhoog vuur goudbruin roosteren.
Schud ze af en toe zodat ze niet aanbranden. Als ze goudbruin zijn, doe ze in een schaaltje.
Maak de paddestoelen schoon zoals je dat gewend bent.
Doe de citroensap in een schaaltje en roer er 3 eetlepels water door.
Roer de olie, de knoflook en wat zout en peper in een kleine kom door elkaar en verdeel de helft over de bakplaat.
Leg de paddestoelen met de open kant naar beneden naast elkaar over de bakplaat en bedruip ze met het resterende oliemengsel.
Zet de bakplaat 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en keer de paddestoelen met behulp van een keukentang om.
Bestrijk de binnenkant van de paddestoelen met het verdunde citroensap en zet ze nog 5 minuten in de oven.
Haal de paddestoelen uit de oven en bestrooi ze met de pijnboompitten en wat peterselie.
Bron: aangepast recept

Tip: Geschikt als bijgerecht voor 4 personen of als voorgerecht voor 2 personen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.